Zoeken

Marokko: 172 nieuwe moskeeën in 2021

11 december 2021 - 15:40 - Marokko

bouw-moskeeën-marokko-2021.jpg

Marokko heeft dit jaar 172 nieuwe moskeeën gebouwd, waarvan 157 door de privésector en 15 door de overheid, voor een totaalbedrag van 120 miljoen dirham.

Tijdens de presentatie vorige week van de begroting voor 2022 in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, gaf de minister van Habous en Islamitische Zaken, Ahmed Toufiq, een overzicht van de verwezenlijkingen van dit jaar. In een verslag dat EFE heeft kunnen inzien, zei de minister dat tot eind september 157 moskeeën in Marokko waren gebouwd dankzij particuliere fondsen.

Lees ook: Marokko bouwt nieuwe moskeeën

Toufiq voegde eraan toe dat 853 miljoen dirham was uitgetrokken voor het beheer en onderhoud van moskeeën en de bouw van nieuwe gebedshuizen in het koninkrijk. Zo heeft de regering bijvoorbeeld de bouw van een vijftiental moskeeën gefinancierd, zowel in stedelijke gebieden zoals volksbuurten als op het platteland, ter vervanging van gebouwen die in slechte staat verkeerden.

Lees ook: Marokko: 5 miljard dirham voor moskeeën

In het buitenland heeft de regering de Mohammed VI moskee in het Guinese Conakry en de Chenguit moskee in Mauritanië gebouwd. Marokko heeft ook de Mohammed VI-moskee in Yamoussoukro, Ivoorkust, gerenoveerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team