Zoeken

Koning Mohammed VI vraagt Golfstaten om hulp voor WK 2030

10 augustus 2023 - 12:13 - Sport

©

Marokko zou politieke, financiële en logistieke steun hebben gevraagd aan de Golfstaten voor zijn gezamenlijke kandidatuur met Spanje en Portugal voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2030.

Koning Mohammed VI zou brieven hebben gestuurd naar de Saoedische kroonprins, de president van de Verenigde Arabische Emiraten en de emir van Qatar om hun steun te vragen voor de gedeeltelijke organisatie van het WK 2030 in Marokko, vernam i24news van bronnen dicht bij het koninkrijk, eraan toevoegend dat ook Koeweit, Bahrein en het Sultanaat van Oman zouden zijn benaderd.

Lees ook: WK-2030: Mohammed VI prijst "ongekende" kandidatuur van Marokko

Met deze stap wil Marokko 5 tot 7 miljard dollar mobiliseren om de organisatie van dit mondiale voetbalevenement succesvol te maken, schrijft het Israëlische medium, eraan toevoegend dat het Marokkaanse initiatief richting de Golfstaten komt na de terugtrekking van Saoedi-Arabië uit het gezamenlijke bod met Egypte en Griekenland. Riyad heeft de voorkeur gegeven aan de organisatie van het WK 2034.

Lees ook: WK-2030: Saoedi-Arabië maakt weg vrij voor Marokko

De kandidatuur van Marokko, Spanje en Portugal staat nu nog in strijd met die van Argentinië, Uruguay, Paraguay en Chili. Het WK-2026 zal gezamenlijk worden georganiseerd door de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Het aantal deelnemende teams zal toenemen van 32 naar 48.

Bladna.nl