Zoeken

WK-2030: Mohammed VI prijst "ongekende" kandidatuur van Marokko

30 juli 2023 - 21:00 - Marokko

©

In zijn toespraak ter gelegenheid van het Troonfeest op zaterdag, heeft Koning Mohammed VI de gezamenlijke kandidatuur van Marokko met Spanje en Portugal om het Wereldkampioenschap 2030 te organiseren, toegejuicht. Een "ongekende" kandidatuur die, volgens de monarch, "een brug slaat tussen twee continenten en twee beschavingen".

Marokko werkt samen met zijn "vrienden uit Spanje en Portugal" om ervoor te zorgen dat "deze kandidatuur zijn stempel op de geschiedenis drukt", aldus Koning Mohammed VI, eraan toevoegend dat het "een brug bouwt tussen twee continenten en twee beschavingen, Afrika en Europa, en de twee oevers van de Middellandse Zee verenigt". Voor de monarch, die deze kandidatuur in maart aankondigde, en die een "primeur in de geschiedenis van het voetbal" vertegenwoordigt, belichaamt deze "heel goed de ambitie van de volkeren van de regio om samen vooruit te gaan naar meer samenwerking, begrip en saamhorigheid".

Lees ook: Marokko essentieel voor organisatie WK-2030

Mohammed VI neemt dit jaar opnieuw deel aan de festiviteiten van het Troonfeest. Deze zondag gaf de monarch een receptie op het plein van het prefectuur van M’diq, nabij Tetouan. Maandag zal hij, in zijn hoedanigheid van generaal-stafchef, de beëdigingsceremonie voor officieren en afgestudeerden van militaire, paramilitaire en civiele scholen en instituten voorzitten op het Mechouar-plein, het Koninklijk Paleis in Tetouan, gevolgd door een receptie voor de officieren van de Koninklijke Garde.

Lees ook: Marokko’s plannen voor WK-2030

Maandagnamiddag zal de soeverein de ’beia’ voorzitten, een ceremonie waarbij de notabelen hulde brengen aan de Koning. Ministers, parlementsleden, burgemeesters en door de monarch aangestelde persoonlijkheden zullen aanwezig zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team