Zoeken

Koeweiti veroordeeld tot 36 jaar celstraf voor verkrachten Marokkaanse in Spanje

30 maart 2023 - 11:00 - Wereld

©

Een Koeweitse zakenman die beschuldigd werd van het verkrachten van een Marokkaanse vrouw in 2019, is dinsdag door de rechtbank van Alicante tot 36 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij had de vrouw aangeworven als oppas voor zijn twee kinderen.

De jonge Marokkaanse was rechtenstudente in Marokko. Ze werd in juli 2019 in de provincie Alicante aangeworven als oppas voor de twee kinderen va 7 en 5 jaar van een Koeweitse zakenman die in Calpe woont. Ze beschuldigt hem ervan haar in twee maanden tijd drie keer te hebben verkracht. Op 12 september 2019 slaagde ze erin de woning van de verdachte te ontvluchten en hem aan te geven bij de autoriteiten. Hij werd dezelfde dag gearresteerd en twee jaar geleden veroordeeld tot 36 jaar gevangenisstraf, voor drie misdrijven van verkrachting en het toebrengen van een licht letsel. Dit vonnis werd vorig jaar door het Hooggerechtshof vernietigd wegens een gebrek aan bewijs.

Lees ook: Idriss (15) redt meisje van verkrachting in Frankrijk

Tijdens de zitting op dinsdag veranderde de jonge vrouw niets aan haar getuigenis. Ze beschuldigde de Koeweitse zakenman ervan haar drie keer te hebben verkracht. Hij dreigde haar te vermoorden als ze hem zou aangeven en maakte misbruik van haar situatie door te weigeren om haar te betalen. In tegenstelling tot de Marokkaanse vrouw, die trouw bleef aan haar verklaringen, veranderde de verdachte zijn versie. Nadat hij tijdens de eerste hoorzitting had ontkend seksuele betrekkingen te hebben gehad met de oppas van zijn kinderen, gaf hij dinsdag toe met instemming seksuele betrekkingen te hebben gehad met het slachtoffer, die volgens hem verliefd op hem was geworden.

De verdediging van de verdachte, geleid door zijn advocaat, voormalig aanklager Ignacio Gordillo, presenteerde de rechtbank transcripties van vermeende WhatsApp-berichten van het slachtoffer, waarin ze haar liefde voor hem verklaarde. Dit bewijs werd op de eerste zitting verworpen omdat het niet op de juiste wijze was verkregen. Van haar kant blijft de jonge vrouw beweren dat de beklaagde haar drie keer heeft verkracht, haar heeft uitgescholden en haar heeft aangeboden om haar klacht in te trekken voor 10.000 euro, wat zij heeft geweigerd. Ze zei dat ze ook bedreigingen heeft ontvangen van de verloofde van de verdachte.

Lees ook: Saoedi’s boden miljoen euro om verkrachtingsaangifte tegen Saad Lamjarred in te trekken

De jonge vrouw wordt al drie jaar psychologisch behandeld. Ze zegt dat het moeilijk is voor haar om naar buiten te treden en haar ouders over de zaak te vertellen. Ze wil geen vergoeding voor de schade die ze heeft geleden. "Welke schadevergoeding? Wat ik wil is mijn leven terugkrijgen", zei ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team