Zoeken

Idriss (15) redt meisje van verkrachting in Frankrijk

26 februari 2023 - 10:00 - Wereld

©

De Franse politie bedankte en feliciteerde de 15-jarige Idriss, jonge held die op 3 februari een man van 49 jaar heeft verhinderd om een 13-jarig meisje in Cenon, Gironde, te verkrachten.

Na een getuigenoproep op 20 februari heeft de Franse politie Idriss teruggevonden en hem beloond voor zijn heldhaftige daad. "Hij was zowel verrast als blij dat de politie hem wilde ontmoeten", merkte een woordvoerder van de openbare veiligheid (DDSP) op. "Hij handelde instinctief, zo gezond mogelijk."

Lees ook: Menouar redt negen mensen uit brandend pand in Frankrijk

De feiten vonden plaats op 3 februari rond 17.30 uur in Cenon, een buitenwijk van Bordeaux. Terwijl het jonge slachtoffer op straat liep, viel een 49-jarige man haar aan. Hij "zou haar tussen twee auto’s hebben geblokkeerd om haar tot seksuele handelingen te dwingen", meldt France Info. Idriss, die op weg was naar zijn voetbalclub, greep in. "Toen hij de aanval zag, sprong hij op de aanvaller en duwde hem weg door hem bij de schouders en zijn jas te pakken. De volwassene zat al bovenop het meisje", aldus de politiewoordvoerder.

Lees ook: Duitsland: 12-jarige Marokkaan redt gebouw van brand

"Daarna keerde de aanvaller zich tegen hem. Het jonge slachtoffer schreeuwde, wat andere mensen aantrok. Andere mensen, volwassenen, konden voorkomen dat de aanvaller verder ging. En Idriss had de plaats verlaten voordat onze collega’s arriveerden", voegde hij eraan toe. Naast de nationale politie zouden het jonge slachtoffer en haar vader Idriss "hartelijk hebben bedankt" tijdens een telefonisch gesprek. De vermeende aanvaller werd de dag na de feiten gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team