Zoeken

Nachtmerrie huwelijk van Marokkaanse eindelijk voorbij

10 juli 2023 - 11:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse man is in het Franse Mulhouse tot 4 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor herhaaldelijk geweld, gijzeling en seksueel misbruik van zijn vrouw.

De vrouw, een jonge Marokkaanse met wie hij sinds eind 2021 samenleefde, getuigde over bijna dagelijks geweld sinds haar aankomst in Frankrijk. Ze werd mishandeld voor eender welke reden, zoals het niet dragen van een djellaba of het slecht uitvoeren van huishoudelijke taken. Ze gaf ook aan tweemaal tot seksuele handelingen te zijn gedwongen.

Lees ook: Marokkaan mishandelt vrouw tijdens huwelijksreis in Spanje

Een gijzeling van meerdere dagen leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de man in de lente van 2022, meldt de krant l’Alsace. Nadat ze drie dagen opgesloten had gezeten in hun appartement, slaagde het slachtoffer erin om via sociale media een vriendin te waarschuwen, die vervolgens de politie inlichtte. De politie moest de toegang tot het appartement forceren om de jonge vrouw te bevrijden. Haar man werd dezelfde dag nog gearresteerd.

In de rechtbank gaf de man toe dat hij zijn vrouw tweemaal geslagen had, maar ontkende hij alle andere aantijgingen, inclusief het seksuele misbruik en de gijzeling. Het slachtoffer hield vast aan haar verhaal, waarbij ze beschreef hoe ze overwoog uit het raam te springen tijdens haar gevangenschap. Ze heeft intussen een scheiding aangevraagd en stelt nu voor zichzelf te zorgen, te werken en Franse lessen te volgen.

Lees ook: Hayat, dodelijke slachtoffer huiselijk geweld ondanks aangifte in Spanje

De advocaat van de man betwistte de regelmatigheid van het geweld en pleitte voor vrijspraak voor de beschuldigingen van gijzeling en seksueel misbruik. Aan het einde van de rechtszaak werd de man schuldig bevonden aan alle drie de misdaden en werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan twee jaar voorwaardelijk, met een contactverbod met het slachtoffer. Hij zal haar ook 5000 euro aan schadevergoeding moeten betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team