Zoeken

Marokkaan riskeert 25 jaar cel voor moord op buurvrouw in Spanje

13 april 2023 - 17:00 - Wereld

©

Het parket van Zaragoza heeft tegen de 46-jarige Marokkaan Adil Lazizi een gevangenisstraf geëist van 25 jaar. Hij wordt beschuldigd van het doodsteken van zijn 32-jarige Spaanse buurvrouw. De man werd op 30 mei 2022 in Zaragoza gearresteerd, nadat hij was ontsnapt uit de gevangenis van Zuera. Daar zat hij een celstraf van 21 jaar uit, voor de moord op een andere jonge vrouw in Madrid.

In afwachting van een juryrechtspraak is het openbaar ministerie nog steeds op zoek naar een motief voor de gruwelijke misdaad. Onderzoekers hebben geen enkele vorm van vijandschap of eerdere confrontatie kunnen aantonen tussen Adil Lazizi en zijn slachtoffer. Volgens de advocaten van de verdachte, Carmen Sánchez en Luis Ángel Marcén, gaat het om zelfverdediging, aangezien hun cliënt zelf ook ernstige verwondingen opliep en hij met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht door de politie, die hem aantrof op de plaats van het misdrijf.

Lees ook: Spanje schrikt van moord op Hayat

Tijdens de ondervraging vertelde Adil Lazizi de agenten dat zijn buurvrouw hem had "lastiggevallen" om haar te helpen met "een probleem" en dat hij dat "niet wilde". Hij voegde eraan toe dat de vrouw op zijn deur had geklopt. Toen hij opendeed trok ze een mes en stak ze hem neer. Er volgde een worsteling waarbij beiden op de grond vielen en hij "met een beetje geluk" het mes van haar kon afpakken en haar in haar nek kon steken.

De versie van Adil Lazizi over de gebeurtenissen werd tegengesproken door zijn vriendin, die beweerde dat het moordwapen uit zijn keuken kwam. Tijdens de inspectie van de flat van het slachtoffer vonden de onderzoekers een pet van de verdachte, evenals het ontbrekende deel van de rubberen handschoenen die hij droeg. Voordat ze stierf, identificeerde het slachtoffer haar moordenaar aan een andere buur, die haar te hulp was geschoten. Ze wees met haar rechterhand naar de deur van de Marokkaan.

Lees ook: Marokkaanse vrouw doodgestoken in Antwerpen

De advocaat van de familie van het slachtoffer, Rafael Ariza, beschuldigt Adil Lazizi van moord, gezien de verzwarende omstandigheden van verraad en wreedheid. Hij is ook van plan de Spaanse staat aan te klagen, die verantwoordelijk is voor de moord, aangezien de dader een ontsnapte gevangene is. "Er is een verantwoordelijkheid van de staat wanneer een gevangene een misdaad pleegt in de gevangenis. In ieder geval was de moordenaar van Cristina bij verstek veroordeeld en hadden de veiligheidstroepen bijna tweeënhalf jaar nodig om hem op te sporen en terug naar de gevangenis te sturen", aldus de advocaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team