Zoeken

Boer in Spanje gebruikte Marokkaanse als werk- en seksslavin

29 maart 2023 - 15:00 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft de 68-jarige eigenaar van een boerderij gearresteerd, op verdenking van het exploiteren en verkrachten van een 47-jarige Marokkaanse vrouw.

De verdachte dwong het slachtoffer gedurende een maand om onder onmenselijke omstandigheden te werken en verkrachtte haar herhaaldelijk. Nadat een familielid uit Marokko de politie had gewaarschuwd, kon de Marokkaanse vrouw worden bevrijd en de man worden gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van illegale detentie, seksueel geweld en schending van de rechten van werknemers, aldus El Día de Valladolid.

Lees ook: Marokkaan tot slavernij gebracht in Barcelona

Het slachtoffer was opgesloten in een appartement in de wijk Las Delicias, waar de man die haar had ingehuurd om te werken op een boerderij, haar regelmatig verkrachtte en haar tot zijn werk- en seksslavin had gemaakt, aldus bronnen van het provinciaal commissariaat van Valladolid. De politie heeft het familielid van het slachtoffer bedankt voor deze melding die "essentieel" was voor haar bevrijding.

Lees ook: Marokkaanse seizoenarbeiders tot slavernij gedwongen in Italië

"Het meest betrouwbare middel om slachtoffers te helpen in geval van vermoedens van mensenhandel, seksuele of arbeidsexploitatie, is door dat aan de autoriteiten te melden", aldus het provinciaal commissariaat van Valladolid. De verdachte werd na zijn arrestatie voorgeleid aan de rechter. Hij werd voorwaardelijk vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team