Zoeken

Jonge wereld-Marokkaan loopt 1500 km voor weeskinderen

16 november 2022 - 18:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Amine, een Marokkaanse jongeman uit Bordeaux in Frankrijk, besloot naar Marokko te lopen om geld in te zamelen voor verschillende weeshuizen in koninkrijk. Hij begon zijn reis op 3 oktober en is inmiddels in de Spaanse regio Malaga aangekomen.

De 24-jarige Amine legt de 1500 kilometer tussen Bordeaux en Marokko af om verschillende weeshuizen in het koninkrijk te helpen, waaronder een weeshuis in Beni Mellal. Hij kwam in Malaga aan op 14 november. In dit stadium van zijn traject is er al iets meer dan 6300 euro opgehaald via CotizUp.

Lees ook: Amine stapt van Bordeaux naar Marokko om weeshuis te helpen (video)

De raadsleden voor sociaal beleid, Carolina Cano, en voor jeugdzaken, Amelia López, van de gemeenteraad van La Carolina, ontvingen Amine en boden hem onderdak aan. "Het is een belangrijke getuigenis van het leven. Twee landen te voet doorkruisen met als enig doel geld in te zamelen voor kinderen. Het is een prachtig solidariteitsinitiatief", applaudisseerden beiden.

Met een rugzak die ongeveer 15 kilo weegt, reist Amine elke dag ongeveer 30 kilometer. Hij heeft een dagelijks budget van 30 euro en dat is niet altijd voldoende om zijn kosten te dekken, waardoor hij soms de nacht onder de sterrenhemel doorbrengt. Amine heeft de steun van de vereniging Kafala.fr, die weeshuizen in Marokko helpt met donaties en mensen bijstaat die voor een wees willen zorgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team