Zoeken

Amine stapt van Bordeaux naar Marokko om weeshuis te helpen (video)

14 oktober 2022 - 22:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Sinds maandag 3 oktober is een man uit Bordeaux met Marokkaanse roots aan een ongebruikelijk initiatief begonnen. Hij wil te voet naar Marokko lopen om een weeshuis te steunen.

De 24-jarige Amine werd na vijf dagen trekken afgelopen zaterdag gesignaleerd in Saint-Jean-de-Luz, op twee uur wandelafstand van de Spaanse grens. De jonge Franse Marokkaan denkt dat hij Marokko in vijftig dagen kan bereiken. "Als het meer is, is het meer. Het belangrijkste is er te geraken," vertelde hij aan Sud Ouest.

Lees ook: Stichter beroemdste weeshuis in Marrakech overleden (video)

Amine begon zijn reis met de steun van een gespecialiseerde organisatie en hoopt een weeshuis in Beni Mellal te kunnen helpen. Met een rugzak en een glimlach op zijn lippen reist Amin alleen, maar wordt begeleid door een team uit Bordeaux. Deze mensen zullen hem adviseren en steunen tijdens zijn avontuur.

Lees ook: Rachid fietst van Brussel naar Marrakech om kankerpatiënte te helpen

Op het platform cotizup.com is ook een crowdfunding opgezet om hem te steunen bij zijn missie, die bereikbaar is via zijn Instagram-account Zouz_laventurier. Amine wil niet opgeven, hij wil Marokko koste wat het kost bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team