Zoeken

Marokkaanse restauranthouder helpt weeskinderen in Parijs

30 december 2022 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een restauranthouder van Marokkaanse afkomst maakt in Parijs een mooie geste door weeskinderen van wie de ouders het slachtoffer zijn geworden van een misdrijf, te helpen

Brahim Bourika, een restauranteigenaar met Marokkaanse roots, maakt een mooie geste van vrijgevigheid voor mensen in nood. Hij deelde onder andere op het hoogtepunt van de pandemie gratis maaltijden uit aan studenten met financiële problemen.

Lees ook: Jonge wereld-Marokkaan loopt 1500 km voor weeskinderen

De restauranthouder reageerde nu op de verzoeken van de organisatie "Les Mamans du Ciel". In de periode van Kerstmis deelde hij volgens het persbureau Anadolu hamburgers uit aan 150 kinderen van wie de ouders het slachtoffer waren van een misdrijf. "Wat me gelukkig maakt, is dat veel mensen bijdragen als ik tracht te helpen. Ook al is het niet veel voor ons, het betekent veel voor de kinderen. Mensen gelukkig maken is onbetaalbaar", aldus Brahim Bourika.

Lees ook: Marokkaanse restauranthouder helpt studenten die het moeilijk hebben

"Als moslims moeten we het goede voorbeeld geven. Ik doe dit voor God, niet voor de media of om geld te verdienen. Weeskinderen hebben een speciale plaats in onze religie, in de Koran en bij onze Profeet. Als we een kind zonder ouders zien glimlachen, tovert dat ook een glimlach op ons gezicht," zegt de restauranteigenaar die zelf opgroeide in een arme buitenwijk. Hij voegde eraan toe dat er tussen de bewoners van de buitenwijken een enorme solidariteit bestaat die niet vaak in de media wordt getoond. "Ook al spreken we niet echt goed Frans, ook wij hebben een hart en nuttige ideeën," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team