Zoeken

Verdachten riskeren levenslang voor doodschieten Marokkaan

7 november 2022 - 13:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Vier van de zes verdachten die na de moord op een 24-jarige Marokkaan in het Franse Bordeaux zijn gearresteerd, zijn in voorlopige hechtenis genomen. Ze werden aangeklaagd voor "moord in georganiseerde bende" en kunnen levenslang krijgen.

Het parket van Bordeaux heeft vier verdachten, waaronder de vermoedelijke schutter, een 18-jarige jongeman die het slachtoffer met een "jachtgeweer voor groot wild" zou hebben neergeschoten, aangeklaagd voor "moord in een georganiseerde bende, criminele vereniging, geweld met een wapen en brandstichting". Alle vier werden in voorlopige hechtenis genomen volgens France Bleu.

Lees ook: Marokkaan doodgeschoten in Frankrijk

Het dodelijk voorval vond plaats in de nacht van 22 op 23 oktober. Ayoub Fatah, een twintiger met de Marokkaanse nationaliteit, overleed rond 2.30 uur ’s nachts. Hij werd geraakt door een kogel na een schot door de deur van het buurthuis waar hij zich bevond.

Lees ook: Marokkaan doodgeschoten op Spaanse Costa del Sol

De moord zou het gevolg zijn van een ruzie tussen jongeren uit twee wijken. Kort na het schietincident werden zes personen gearresteerd. Vier van hen gaven toe aan de schietpartij te hebben deelgenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team