Zoeken

Zeven op tien jonge Marokkanen willen naar Europa emigreren

7 december 2021 - 18:20 - Marokko

©

Voor zeven op de tien jonge Marokkanen is emigratie de eerste keuze, vooral vanwege het werkloosheidsprobleem waarmee ze te kampen hebben.

Dit blijkt uit een studie die is uitgevoerd door het Nationaal Observatorium voor Sociale Ontwikkeling (ONDH) in samenwerking met het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP).

Lees ook: Marokko: werkloosheid belangrijkste reden achter emigratiewens

Zeven van de tien jongeren in Marokko zijn ervan overtuigd dat zij gelukkiger zouden zijn als zij naar Europa zouden gaan, waar zij economische kansen zouden krijgen.

Zij verklaren deze wens om te emigreren door de sociaal-economische problemen waarmee zij worden geconfronteerd, met name de werkloosheid. Marokko is daarmee het land met het hoogste percentage jongeren dat wil emigreren.

Lees ook: Illegale immigratie in Europa: Marokkanen op de tweede plaats

In Marokko gaat het om ongeveer 12% van de bevolking, maar het percentage is veel hoger bij jongeren (31%), universitair geschoolden (18,7%) en vrouwen uit alle leeftijdsgroepen (16,5%).

Marokko ligt op 20 km van Europa en is voor migranten een toegangspoort tot het Europees continent. Elk jaar proberen duizenden migranten uit Sub-Sahara Afrika en jonge Marokkanen via de Middelandse zee of de Spaanse enclaves in het noorden van Marokko, het Europees continent te bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team