Zoeken

Illegale immigratie in Europa: Marokkanen op de tweede plaats

15 januari 2021 - 19:20 - Wereld

©

In 2020 is de illegale migratie naar Europa met 13% gedaald. De laatste keer dat een dergelijke daling werd genoteerd was in 2013.

Van de bijna 124.000 mensen die in 2020 illegaal de Europese Unie (EU) zijn binnengekomen, komen het merendeel uit Syrië. Marokko neemt op deze lijst de tweede plaats in, gevolgd door Tunesië en Algerije. Dit blijkt uit cijfers van het Europees Grens- en kustwachtagentschap Frontex, die zijn gepubliceerd op de website SchengenVisaInfo. Het lage aantal illegale migranten dat Europa heeft bereikt in 2020 is te verklaren door de reisbeperkingen die er door de verschillende lidstaten zijn ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het aantal aankomsten via de migratieroute in het oostelijke Middellandse Zeegebied is met ongeveer 75% gedaald tot 20.000 migranten. Het aantal migranten dat via het westelijke Middellandse Zeegebied in Europa is aangekomen is met 29% gedaald tot een aantal van ongeveer 17.000.

Ten opzichte van 2019 was er wel een stijging te zien in het aantal migranten dat via de West-Afrikaanse migratieroute naar Europa is gereisd. Het afgelopen jaar zijn er 22.600 migranten vanuit Mauritanië, Senegal en Gambia vertrokken. De grootste stijging van het aantal illegale migranten is waargenomen op de route via het centrale Middellandse Zeegebied. Hier is het aantal migranten bijna verdrievoudigd tot meer dan 35.600. Vooral migranten uit Libië komen via dit gebied de EU binnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team