Zoeken

Ruim 70% Marokkanen wil Marokko verlaten

5 augustus 2023 - 11:00 - Marokko

©

Meer dan 70% van de Marokkanen wil Marokko verlaten om carrière te maken in het buitenland. Dit blijkt uit een enquête die is uitgevoerd door de grootste rekruteringswebsite in het Midden-Oosten.

In Marokko is 71% van de managers bereid van sector te veranderen als dit hen in staat stelt te emigreren, terwijl 49% hogere functies wil bekleden. Dit zijn de bevindingen van een enquête uitgevoerd door Bayt, de grootste rekruteringswebsite in het Midden-Oosten, in samenwerking met YouGov.

Lees ook: Waarom jonge Marokkanen hun land verlaten voor een hopeloos leven in Nederland

Uit een eerdere enquête van december 2021 bleek dat 70% Marokkanen overwoog te emigreren. Zeven op de tien jonge Marokkanen willen het koninkrijk verlaten en 83% is niet tevreden met hun leven, zo blijkt uit de studie van het Nationaal Observatorium voor Menselijke Ontwikkeling (ONDH).

Lees ook: Jonge Marokkanen ongelukkig

Het percentage jonge Marokkanen dat wil emigreren is het hoogste in de Arabische regio. Deze uitgesproken wens om elders te gaan leven, wordt verklaard door het feit dat deze jongeren het zien als een kans om zichzelf te verrijken en hun professionele vaardigheden en kwalificaties te versterken. Naast jongeren willen ook ervaren artsen, ingenieurs en technici Marokko verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team