Zoeken

"U jaagt toeristen weg en schaadt de economie van Marokko!"

13 september 2023 - 19:00 - Marokko

©

Een verhitte discussie tijdens een uitzending op BFMTV over de recente aardbeving in Marokko. Michaël Bizet, een riad-manager uit Marrakech, haalde hard uit naar het Franse medium. Bizet verklaarde dat de media toeristen afschrikken en daarmee de Marokkaanse economie schaadden met hun verslaggeving over de aardbeving.

De confrontatie vond plaats tijdens een speciale uitzending op BFMTV, waarin presentatrice Alice Darfeuille verslag deed van de aardbeving in Marokko. Tijdens het interview uitte Bizet zijn frustratie over de manier waarop de media de aardbeving behandelen. Hij beschuldigde BFMTV ervan sensatiebelust te zijn en toeristen af te schrikken, wat volgens hem schadelijk is voor de Marokkaanse economie.

Lees ook: Impact aardbeving op reizen naar Marokko

Na een vraag over zijn situatie reageerde de zakenman fel. "Nou, ik ga je iets vertellen. Het is een beetje ongepast om over mezelf te praten in vergelijking met wat er is gebeurd. Ik zal het kort houden. Ik ben net naar Moulay Brahim geweest, en wat ik daar heb gezien, maakt me nog steeds ziek. Ze waren bezig hun doden te begraven. Ik heb yoghurt, water en dergelijke gekocht, en de kinderen vielen mijn auto aan, en dat maakte me ziek. Dat is wat ik tegen de media wil zeggen!"

"Jullie zaaien angst met betrekking tot deze aardbeving. Alle toeristen vertrekken en dat is niet wat je moet doen! In feite moeten toeristen blijven en hun vakantiereizen omzetten in humanitaire reizen! Het is duidelijk dat je de lokale economie kapotmaakt! Het zal verliezen veroorzaken, het is een ramp... Er zijn mensen aan het sterven in de Atlas, niet alleen in Marrakech!".

Lees ook: Aardbeving: Marokkaanse economie zwaar getroffen

Toen de journaliste het werk van haar zender probeerde te verdedigen, reageerde Bizet nog woedender. "Wat ik je wil zeggen, is dat je duidelijk sensatiebelust bent. Je jaagt toeristen weg en vernietigt de economie van Marokko. (...) Wat je zegt is niet goed! Jij zit op je kont op een stoel, ik ga daar naartoe! Ik hang op omdat je me boos maakt!", aldus Bizet, voordat hij abrupt ophing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team