Zoeken

Marrakech blijft ondanks aardbeving veel mensen aantrekken

20 november 2023 - 13:00 - Marokko

©

Marokko herstelt gestaag van de verwoestende aardbeving die Marrakech op 8 september trof. Ondanks deze tragische gebeurtenis blijven toeristen naar de stad komen. De aardbeving, waarbij bijna 3000 mensen omkwamen, leidde tot annuleringen van vakantieplannen, maar veel toeristen besloten toch te komen uit solidariteit met het land.

Fatim-Zahra Ammor, de Marokkaanse minister van Toerisme, Luchtvaart, Ambacht en Sociale Economie, sprak met Euronews Travel over de solidariteit van zowel Marokkanen als buitenlanders tijdens de aardbeving. "De solidariteit die tot uiting kwam tijdens de aardbeving was hartverwarmend. Het heeft de lokale bevolking enorm geholpen om deze tragedie te overwinnen," zei ze. Ammor betreurde echter dat de media een vertekend beeld hebben gegeven van de situatie in Marrakech, die in werkelijkheid niet zo dramatisch was. De reacties van buitenlandse toeristen op sociale media, die anderen aanmoedigden om naar Marokko te reizen, hielpen uiteindelijk om een recordaantal bezoekers in september te verwelkomen.

Lees ook: Marokko mikt op recordtoerisme na aardbeving

De minister benadrukte de rol van sociale media bij het herstel en nodigde toeristen uit om, naast Marrakech, Fez en Casablanca, ook Rabat en Tafilalt te bezoeken. Voor nieuwe of terugkerende bezoekers raadde ze aan te beginnen met Marrakech, waar men "een hele week kan doorbrengen zonder zich te vervelen". Ze wees ook op Agadir als een populaire bestemming, vooral in de winter, vanwege het zonnige klimaat.

Lees ook: "U jaagt toeristen weg en schaadt de economie van Marokko!"

Ammor beschreef Marokko als een winterbestemming, met veel Europese toeristen tussen oktober en februari. Maar ook toeristen uit andere delen van de wereld, die minder gevoelig zijn voor koude klimaten, bezoeken het koninkrijk het hele jaar door. "We hebben het geluk dat we het hele jaar door een gematigd klimaat hebben, en er zijn maar weinig maanden waarin ik een bezoek aan Marokko zou afraden," zei ze. Het koninkrijk streeft naar 25 miljoen toeristen tegen 2030 en verwacht in 2023 ruim 14 miljoen toeristen te ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team