Zoeken

Impact aardbeving op reizen naar Marokko

13 september 2023 - 13:00 - Marokko

©

Belangrijke Franse touroperators hebben reizigers de mogelijkheid geboden om hun reis naar Marokko uit te stellen of kosteloos te annuleren tot maandag en vervolgens tot 20 september vanwege luchthavenbeperkingen. Hoe zit het met klanten van TUI België?

Bij TUI België zijn er ondanks de krachtige aardbeving die Marokko vrijdagavond heeft getroffen en al meer dan 2900 doden heeft veroorzaakt, minder annuleringen van geplande reizen naar Marokko geregistreerd. Dit is de conclusie die de touroperator maandag heeft getrokken. Daarbij werd ook aangegeven dat er geen luchthavenbeperkingen waren ondervonden, omdat de luchthaven van Marrakech operationeel is gebleven. Bovendien verklaarde Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, aan Belga, dat "geen van onze hotels is beschadigd." De touroperator voerde daarom zondag vluchten van en naar Zaventem uit zoals gepland. "In dit geval hebben we geen reden om een reis met onze partners ter plaatse te annuleren. Helaas brengt dit annuleringskosten van 100% met zich mee", legt hij uit.

Lees ook: Aardbeving: Marokkaanse economie zwaar getroffen

TUI België registreerde annuleringen van verschillende reizen die voor deze week gepland stonden. Zaterdag kondigde Marokko drie dagen van officiële rouw af na de aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter. "Aangezien dit een geval van overmacht is, zullen deze excursies uiteraard worden terugbetaald", verzekert Piet Demeyere. De touroperator telde 204 reizigers in Marrakech en 227 in Agadir op de avond van de aardbeving. Ze werden geëvacueerd voor een veiligheidscontrole van hun accommodaties en keerden geleidelijk terug. De woordvoerder voegt eraan toe dat TUI België "voortdurend in contact is met Marokko en het ministerie van Buitenlandse Zaken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team