Zoeken

Marokko: oefenduels om teleurstellende Afrika Cup te doen vergeten

15 februari 2024 - 08:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) is druk bezig met het organiseren van oefeninterlands voor de Atlas Leeuwen. Het Marokkaans elftal wil de teleurstellende prestatie op de Afrika Cup in Ivoorkust vergeten en zich focussen op de komende kwalificaties voor het WK 2026 en de Afrika Cup 2025, die in Marokko zal plaatsvinden.

Bondscoach Walid Regragui heeft gevraagd om oefenwedstrijden te spelen tegen sterke internationale teams. De FRMF is in gesprek met verschillende Europese en Zuid-Amerikaanse bonden om twee oefeninterlands in maart te organiseren, mogelijk in Frankrijk of Spanje.

Lees ook: Ivoorkust viert Marokko na Afrika Cup-overwinning

Daarnaast heeft de Marokkaanse voetbalbond diverse uitnodigingen ontvangen van andere landen om te spelen op een FIFA-datum, in Marokko of in het buitenland. De FRMF wil optimaal gebruikmaken van de komende interlandperiode. Er is ook contact gelegd met de Turkse voetbalbond om een oefenwedstrijd te organiseren op 16 of 23 maart.

Lees ook: Walid Regragui in Europa om nieuwe spelers te vinden

Bondscoach Walid Regragui zal binnenkort een Europese tournee maken om spelers te scouten voor de komende interlands. Hij heeft onder andere zijn zinnen gezet op Ryan Mmaee, de spits van Stoke City, en Brahim Diaz, de aanvallende middenvelder van Real Madrid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team