Zoeken

Israëlische investeerders tonen interesse in Marokkaanse cannabisindustrie

9 mei 2021 - 18:20 - Economie

©

Hoewel het wetsvoorstel voor de legalisering van cannabis in Marokko nog op parlementaire goedkeuring wacht, hebben Israëlische bedrijven al hun interesse in de Marokkaanse cannabisindustrie kenbaar gemaakt.

Volgens het dagblad Assabah zijn er ongeveer 150 Israëlische bedrijven die enkel nog wachten met investeren totdat de legalisatiewet definitief is aangenomen. Het gaat vooral om bedrijven die gespecialiseerd zijn in farmacie en cosmetica.

Naar verwachting zullen de regio’s waar de teelt van de medicinale cannabis plaats zal vinden er in economisch opzicht flink op vooruit gaan. Volgens een studie van het ministerie van Binnenlandse Zaken, moet er op korte termijn een winst van 110.000 dirham per hectare worden gehaald. Ook zijn er regels opgesteld om de cannabisteelt duurzaam te laten verlopen.

PAM-parlementariër Larbi El Mharchi, heeft tijdens een debat over de legalisatie in het parlement een wetsvoorstel ingediend voor een amnestieregeling voor 55.000 mensen die zijn veroordeeld voor het gebruik of het bezit van cannabis. Omdat het parlement nog moet gaan beslissen of de legalisatiewet wordt aangenomen is het niet zeker dat de legalisatie er gaat komen. Zo is de politieke partij PJD fel gekant tegen het wetsvoorstel om de teelt van cannabis voor medicinale doeleinden legaal te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team