Zoeken

Cannabislegalisatie: PJD ontkent geruchten over dreigement van Premier

16 mei 2021 - 11:40 - Marokko

©

De Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) heeft ontkend dat de voorzitter van de partij, Saadeddine El Othmani, heeft gedreigd om zijn functie als leider van de partij neer te leggen als de PJD-parlementariërs niet instemmen met het wetsvoorstel om de productie van cannabis te legaliseren.

De politieke partij reageerde op het gerucht dat naar buiten was gekomen na een stevig debat tijdens een partijbijeenkomst op 4 mei over de legalisatiewet. De bijeenkomst werd gehouden op initiatief van El Othmani. Na het debat meldden verschillende media dat de partijvoorzitter het dreigement richting de parlementariërs had geuit.

Binnen de PJD is er veel weerstand tegen de invoering van wetsvoorstel 13-21, dat de productie en export van cannabis voor medicinaal gebruik legaal moet maken. Onder aanvoering van de voormalige partijvoorzitter Abdelilah Benkirane, dreigde de conservatieve vleugel van de partij tegen het wetsvoorstel te stemmen.

Momenteel ligt het wetsvoorstel bij de Commissie Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer. Parlementariërs hebben tot dinsdag de tijd om hun amendementen in te dienen. Daarna zullen eerst de parlementaire commissie en daarna het Marokkaanse parlement stemmen over het wetsvoorstel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team