Zoeken

Cannabisboeren Al Hoceima en Chefchaouen willen inspraak op legalisatiewet

27 april 2021 - 16:20 - Marokko

©

Cannabisboeren in de provincies Al Hoceima en Chefchaouen hebben een speciaal coördinatiecomité opgericht om medezeggenschap te krijgen in de uitvoering van de nieuwe cannabislegalisatiewet.

Het Coördinatiecomité van de Gebieden van Oorsprong van de Cannabis Plant moet ervoor zorgen dat ook de kleine boeren die behoren tot de stammen Bni Khalid en Ketama een grotere stem krijgen in het huidige debat over de legalisatie van cannabis in Marokko.

Het is de bedoeling dat het comité deze week nog een nota gaat opstellen met daarin voorstellen om de legalisatiewet te wijzigen. Het samenwerkingsverbond wil daarna in gesprek gaan met alle overheidsinstanties die betrokken zijn bij de aanstaande legalisering.

Volgens de oprichters van het comité staan de inwoners van de provincies Al Hoceima en Chefchaouen welwillend tegenover de legalisatie, maar willen dat de cannabisproductie van Marokko alleen in hun twee provincies wordt toegestaan. Bovendien willen de inwoners er qua economie, sociale voorzieningen en mensenrechten op vooruit gaan.

Het Coördinatiecomité pleit ook voor vakopleidingen waarmee jonge mensen worden opgeleid om in de cannabisindustrie te gaan werken. Daarnaast wil het comité een debat openen over de legalisering van recreatief gebruik van cannabis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team