Zoeken

Israëlische groep gaat avocado’s telen in Marokko

8 september 2021 - 12:00 - Economie

©

De Israëlische groep Mehadrin is van plan zich in Marokko te vestigen om avocado’s te telen. Het bedrijf heeft daartoe een joint venture met een Marokkaanse producent aangekondigd.

Het is de eerste keer dat Mehadrin avocado’s gaat telen buiten Israël. Er zijn verschillende redenen voor de groep, die gespecialiseerd is in vastgoed en agrovoeding, om in Marokko avocado’s te telen. Volgens Shaul Shelach, CEO van Mehadrin, maakt de aanplant van avocado’s in het koninkrijk deel uit van een groter plan om de Europese klanten van de groep gemakkelijker te kunnen bevoorraden, zowel op geografisch vlak als in termen van kosten.

Lees ook: Marokkaanse avocado wil Nederland veroveren

"De strategie voor de teelt van avocado’s buiten Israël zal bestaan uit landbouwactiviteiten in Afrika en in sommige gebieden van Latijns-Amerika," voegde hij eraan toe, waarbij hij verklaarde dat Marokko "beantwoordt aan alle basisvoorwaarden die nodig zijn voor de avocadoteelt, namelijk het juiste type grond, water, het klimaat en de lage arbeidskosten".

Het is de bedoeling dat het planten van de avocadobomen in maart 2022 van start gaat. Het zal dan twee tot drie jaar duren voordat het oogsten kan beginnen en vijf jaar voordat alle avocadobomen hun volledige capaciteit hebben bereikt, aldus Shaul Shelach.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team