Zoeken

Israëlische bedrijf Mehadrin investeert in Marokkaanse avocado

25 april 2021 - 19:00 - Economie

©

Het Israëlische bedrijf Mehadrin gaat in partnerschap met een Marokkaans bedrijf avocado’s produceren op Marokkaanse bodem. Zo willen ze tegemoet komen aan de stijgende vraag naar deze voedzame en vooral zeer winstgevende vrucht.

Het is de eerste keer dat de Israëlische onderneming zal produceren en uitvoeren vanuit een ander land. Volgens de door beide partijen ondertekende partnerschapsovereenkomst, zal het project waarmee een bedrag van 80 miljoen dirham is gemoeid, worden uitgevoerd op een gepacht terrein van 455 ha.

De geraamde maximale jaarproductie van de plantage bedraagt ongeveer 10.000 ton avocado’s, hetgeen een kwart vertegenwoordigd van de productie van Mehadrin. De avocado’s zullen hoofdzakelijk in Europa worden verkocht, met uitzondering van de vruchten die ongeschikt zijn voor uitvoer en die plaatselijk in het koninkrijk zullen worden verkocht.

"Marokko is een land met goede teeltomstandigheden en met veel lagere kosten dan Israël. Het land bevindt zich ook iets dichter bij onze belangrijkste markten in Europa", aldus Shaul Shelach, voorzitter en CEO van Mehadrin, dat 51% van de belangen heeft in de nieuwe operatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team