Zoeken

Marokkaanse avocado wil Nederland veroveren

1 mei 2020 - 17:20 - Economie

©

Marokko exporteert steeds meer avocado’s, voornamelijk naar Nederland. Dat gebeurt via het bedrijf Mister Avocado, belangrijkste importeur van avocado’s in het Europees land.

Abdelkader Benchagra, CEO van Mister Avocado in Nederland, heeft dankzij zijn ervaring in de verkoop van groenten en fruit, van het bedrijf één van de belangrijkste leveranciers van de Nederlandse groothandel gemaakt.

De groep wil nog voor eind dit jaar Marokkaanse avocado aan supermarkten in Nederland gaan leveren en streeft ernaar vanaf volgend jaar ruim 1000 ton Marokkaanse avocado op de Nederlandse markt te brengen. Dat is 5 procent van alle export van avocado’s in Marokko.

Challenge bericht dat Marokko in 2010 minder dan 2000 ton avocado’s exporteerde en dat dit aantal in 2019 naar bijna 20.000 ton is gestegen. Marokko is daarmee de derde exporteur van avocado’s in Afrika na Kenia (50.000 ton) en Zuid-Afrika (40.000 ton).

Nederland is de tweede grootste importeur van avocado’s, met ruim 500 miljoen dollar. Daarna volgen de Verenigde Staten met vier keer meer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team