Zoeken

Israëlische acteurs in Marokko onder strikte beveiliging

30 januari 2024 - 12:00 - Cultuur

©

Voor een filmproject in Marokko zijn Israëlische acteurs, waaronder Ori Pfeffer en Noa Cohen, onder strenge beveiliging geplaatst. Deze maatregel volgt op richtlijnen van het Israëlische National Security Council (NSC), die het delen van locatiegegevens verbieden om de veiligheid van de acteurs te waarborgen.

De beveiligingsmaatregelen zijn een gevolg van de verhoogde dreiging na de aanval van Hamas op 7 oktober en de daaropvolgende Israëlische reactie. Het NSC heeft sindsdien het reisadvies voor Marokko aangescherpt naar niveau 3, wat niet-essentiële reizen afraadt. "Gezien de zorgen dat terroristische entiteiten Israëliërs in Marokko kunnen schaden en in de context van Operatie Iron Swords, vermijd alle niet-essentiële reizen naar Marokko," was het advies in december.

Lees ook: Marokko versterkt banden met Israël ondanks protesten

Sinds oktober vinden in Marokko demonstraties plaats om Palestina te steunen. In december kwamen in Rabat 10.000 mensen bijeen om "een uitroeiingsoorlog in Gaza" en de banden van het koninkrijk met Israël te veroordelen. De demonstranten riepen op tot het verbreken van de betrekkingen met Israël, het beëindigen van samenwerkingsovereenkomsten met Tel Aviv en het sluiten van het Israëlische verbindingskantoor in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team