Zoeken

Marokkaanse drugshandelaren nemen stelling: geen handel met Israël

11 februari 2024 - 11:00 - Marokko

©

Marokkaanse drugshandelaren hebben een opvallend standpunt ingenomen in de internationale handel van cannabis door te weigeren zaken te doen met Israëlische klanten. Dit besluit is een direct gevolg van het aanhoudend conflict tussen Israël en Hamas, waarbij de drugshandelaren solidariteit tonen met de Palestijnen.

Een Israëlische drugsdealer, die anoniem wenst te blijven, deelde met de Israëlische zender Channel 12 dat deze situatie een aanzienlijke impact heeft op zijn bedrijfsvoering. Hij meldde verliezen die in de miljoenen shekels lopen, omdat Marokkaanse drugshandelaren weigeren met hem in zee te gaan vanwege het conflict. De dealer, die zich voornamelijk bezighoudt met de smokkel van Marokkaanse cannabis naar Europa via Spanje, heeft aangegeven dat de hoeveelheid cannabis die Israël bereikt drastisch is verminderd. Hij vreest dat zijn activiteit stopt als het conflict voortduurt.

Lees ook: Marokko versterkt banden met Israël ondanks protesten

De Israëlische dealer benadrukte ook de financiële gevolgen van deze boycot door te vermelden dat een kilo Marokkaanse cannabis op de Israëlische markt verkocht wordt voor 300.000 shekels (ongeveer 80.000 dollar). "Jullie zullen je brood niet dankzij ons verdienen, terwijl de inwoners van Gaza honger lijden door de oorlog," verklaarde één van de Marokkaanse dealers met wie hij samenwerkte.

Bladna.nl