Zoeken

Israëlisch bedrijf SupPlant vestigt zich in Marokko

22 januari 2022 - 21:00 - Economie

©

Het Israëlische bedrijf SupPlant, een onderneming die zich specialiseert in "precision agriculture" en "smart farming", heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten in Marokko wil uitbreiden.

Het bedrijf geeft in een verklaring blijk van zijn belangstelling voor de Marokkaanse markt en verklaart van plan te zijn Marokkaanse landbouwers de nieuwe technologie van "precision agriculture" en "smart farming" bij te brengen, meldt Challenge.

Lees ook: Marokko-Israël: oprichting centrum voor woestijnlandbouw

De aangeboden technologie richt zich op het veranderen van het basisconcept van irrigatiemethoden en is gebaseerd op de werkelijke en kortstondige behoeften van gewassen. Het heeft wereldwijd bewezen water te besparen en tegelijk de productiviteit en de opbrengst te verhogen, aldus de directie van SupPlant, die uitlegt dat de technologie binnen zes weken werkt door een perfect afgestemde irrigatiemethode

Telkens als de plant groeit kan men zeer nauwkeurig met sensoren op de vruchten, de bladeren, de stengel en de stam, en in de bodem op verschillende diepten, de waterbehoefte van de plant om de 10 minuten controleren. Zo wordt de waterbehoefte aangepast aan de omstandigheden.

Lees ook: Opmars biologische landbouw in Marokko

SupPlant heeft momenteel een databank van ongeveer 3 miljard gegevens, van meer dan 30 gewassen. Een team van landbouwingenieurs volgen de real-time gegevens op de voet. Dan worden ze ingevoerd in het SupPlant algoritme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team