Zoeken

Israëlische bedrijf Fruitspec komt naar Marokko

24 juli 2022 - 16:20 - Economie

©

Het Israëlische bedrijf Fruitspec, dat gespecialiseerd is in de landbouwindustrie, komt naar Marokko. Het bedrijf introduceert zijn systeem voor een zeer nauwkeurige schatting van de opbrengst van fruitbomen.

Concreet helpt deze nieuwkomer de bestaande fruittelers en handelaars om betere prijzen te halen door de fruitoogst te optimaliseren naar gelang de marktvraag. Dit gebeurt met behulp van besluitvormingsinstrumenten en gegevens die via een IT-platform toegankelijk zijn.

Lees ook: Spaanse producenten voeren kruistocht tegen Marokkaanse producten

Het bedrijf beschikt over een unieke technologie op basis van hyperspectrale beeldvormingscamera’s in combinatie met een kunstmatig intelligentie-algoritme en een netwerkportaal om onmiddellijk de grootte van de vruchten aan de bomen en hun ontwikkeling tijdens de groeicyclus te meten. Later deze maand zijn in Marokko twee grote voorstellingen gepland.

Lees ook: Marokko verbiedt invoer planten

Volgens de directie is de Marokkaanse dochteronderneming onder de leiding van Marouane Benmouama geplaatst. Hij is de vroegere directeur voor Noord- en West-Afrika van de Israëlische landbouwtechnologie-gigant Netafim, ook uitvinder en wereldleider van micro-irrigatietechnologieën.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team