Zoeken

Energiebedrijf Factorenergia vestigt zich in Marokko

19 februari 2022 - 15:00 - Economie

©

Energiedistributeur Factorenergia is van plan om een dochteronderneming te openen in Marokko. De groep heeft onderhandelingen gestart met de Marokkaanse autoriteiten.

Het bedrijf, dat onlangs een dochteronderneming in Bulgarije heeft geopend, bestudeert de mogelijkheid om zich in Marokko en Chili te vestigen. Beide landen "zijn bezig met de liberalisering van hun energiemarkt en kunnen zeer interessant zijn", aldus Emilio Rousaud, CEO van Factorenergia, in een interview met EFE.

Lees ook: Europa: Marokko krijgt 1,6 miljard euro voor energie

Indien de onderhandelingen succesvol worden afgerond, zal Factorenergia in beide landen hetzelfde model toepassen dat ook in Bulgarije wordt gebruikt. Ze zal 51% van de aandelen van de dochteronderneming behouden en de rest van het kapitaal in handen laten van lokale partners, die over een grondige kennis beschikken van het land. Factorenergia is momenteel aanwezig in Spanje, Portugal en Mexico en is niet van om plan "grote investeringen" te verrichten in het kader van dit internationaliseringsproces.

Het grootste deel van de investeringen is bestemd voor de productie van duurzame energie in Spanje, aangezien Factorenergia nog niet beschikt over eigen installaties voor de productie van energie. Het bedrijf is van plan om tegen 2025 "600 megawatts te produceren in Spanje, zo’n 450 in fotovoltaïsche en de resterende 150 in windenergie", legt Rousaud uit.

Lees ook: Hernieuwbare energie: Marokko heeft grote ambities

Factorenergia is ondanks de gezondheidscrisis "sterker geworden" en heeft al haar personeel kunnen behouden. Het bedrijf heeft als doel om tegen 2025 een omzet van 1 miljard euro te halen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team