Zoeken

Twee Marokkaanse startups genomineerd voor Forbes Awards

24 februari 2022 - 18:20 - Economie

©

Twee Marokkaanse start-ups zijn genomineerd voor de Viram Foundation en Forbes award voor de meest invloedrijke start-ups in de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Het gaat om de Marokkaanse start-up BMTA&C in de voedingsindustrie en de start-up Deepecho gespecialiseerd in medische technologie. Bij bedrijven nemen deel aan een wedstrijd die gewijd is aan start-ups die creatieve oplossingen bieden voor sociale en milieu-uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd.

Lees ook: Vier Marokkaanse bedrijven in top 2000 Forbes

Dit jaar erkenden de organisatoren het werk van Sara Benlafqih, medeoprichter en CEO van de start-up BMTA&C, en Youssef Bouyakhf, CEO van de start-up Depecho. Ze kozen hen uit 14 kandidaten voor de Forbes Award.

BMTA&C is werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie en heeft een opslagapparaat uitgevonden waarmee landbouwers de houdbaarheid van hun gewassen kunnen verlengen van twee tot 20 dagen, zodat zij tot een derde van hun oogst kunnen recupereren.

Deepecho, opgericht in 2020, biedt potentieel ultrasone technologie aan van de nieuwste generatie. Youssef Bouyakhf wil kindersterfte tegengaan met behulp van geavanceerde technologie. Samen met een team van deskundigen heeft Deepecho een op deep learning gebaseerde software ontwikkeld waarmee een nauwkeurige diagnose van de foetale ontwikkeling kan worden verricht.

Lees ook: Marokkaanse vastgoedgroepen in Forbes-top

De winnaar krijgt de titel van meest invloedrijke start-up en een geldprijs van 500.000 dollar. De tweede en derde plaats van de start-ups ontvangen ook geldprijzen van respectievelijk 100.000 en 50.000 dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team