Zoeken

Israëliërs annuleren reis naar Marokko

15 oktober 2023 - 22:00 - Marokko

©

In de nasleep van de verrassingsaanval van Hamas op Israël, hebben talrijke Israëlische burgers hun geplande reizen naar Marokko geannuleerd. Ze rechtvaardigen hun besluit door de reacties van een deel van de Marokkaanse bevolking op de aanval en de vergelding van Israël.

Marokko, actuele voorzitter van de ministerraad van de Arabische Liga, en met Koning Mohammed VI als voorzitter van het Al-Qods-comité, heeft zijn steun aan Palestina nooit geheim gehouden. Na de plotselinge aanval van Hamas om "een einde te maken aan de misdaden van de bezetting", verschenen er online video’s van Marokkanen die de Israëlische vlag verbrandden en tot steun voor Hamas opriepen, volgens JForum, een Frans-Joodse nieuwsportaal. Deze reacties hebben ertoe geleid dat honderden Israëliërs hun geplande reizen naar Marokko hebben geannuleerd.

Lees ook: Marokkanen demonstreren voor Palestina

"Hoe kunnen we een land bezoeken waarvan de burgers de vlaggen van de staat Israël verbranden en Hamas steunen zonder dat de regering een vinger uitsteekt om dit te voorkomen? Hoe kunnen we ons veilig voelen in zo’n land? We hebben besloten om onze vakantie te annuleren en in leven te blijven. We vertrouwen niemand, zeker niet in een Arabisch land waar de regering haat tegen Israël aanmoedigt," reageert Amir, die zijn vlucht naar het koninkrijk annuleerde.

Honderden Israëliërs die geen reisannuleringsverzekering hadden afgesloten zullen hun geld niet terugkrijgen. "We hebben er niet aan gedacht om een reisannuleringsverzekering af te sluiten," legt Benny uit. "Wie had gedacht dat er zo’n ernstige ramp zou plaatsvinden en dat we zouden ontdekken dat de burgers van Marokko ons eigenlijk niet echt mogen, om het zachtjes uit te drukken. Het is spijtig voor het geld."

Lees ook: Oorlog Hamas-Israël: VS vraagt hulp aan Marokko

Royal Air Maroc heeft haar vluchten van 14 tot 19 oktober van en naar het Ben Gurion Airport in Tel Aviv opgeschort. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij biedt getroffen klanten de mogelijkheid om hun ticket gratis te wijzigen binnen 15 dagen na de oorspronkelijke datum, of een volledige terugbetaling te vragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team