Zoeken

Marokkanen demonstreren voor Palestina

15 oktober 2023 - 21:00 - Marokko

©

Honderden Marokkanen hebben zaterdag in Rabat gedemonstreerd in solidariteit met de Palestijnen, op initiatief van lokale organisaties en politieke leiders, om een einde te maken aan wat zij de "zionistische agressie" noemen.

In reactie op een initiatief van de Marokkaanse Vereniging ter Ondersteuning van de Palestijnse Strijd, verzamelden aanhangers van de Palestijnse zaak zich voor de Palestijnse ambassade in Rabat. Ze kwamen samen om hun steun te betuigen aan het Palestijnse volk, te midden van de toenemende spanningen in de regio. Nabil Benabdellah, secretaris-generaal van de Partij van Vooruitgang en Socialisme (PPS), drong aan op "het beëindigen van de zionistische agressie tegen kinderen, vrouwen en inwoners van Palestina," en veroordeelde de onderdrukking van de Palestijnen, aldus SNRTNews.

Lees ook: Prins Moulay Hicham: "We zijn allemaal Palestijnen"

De Palestijnse ambassadeur in Marokko, Jamal Al Shobaki, omschreef de beproevingen die het Palestijnse volk ondergaat als een nieuwe catastrofe. Hij riep de Arabische en islamitische gemeenschap en vrijheidsverdedigers wereldwijd op om de Palestijnen te steunen in deze moeilijke tijd.

Lees ook: Oorlog Hamas-Israël: VS vraagt hulp aan Marokko

De demonstraties volgen op een verrassingsaanval door de Palestijnse beweging Hamas en de vergelding van Israël, waarbij volgens het ministerie van Gezondheid in Gaza minstens 2329 Palestijnen zijn omgekomen en 9024 anderen gewond zijn geraakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team