Zoeken

Israël-Gaza: Badr Hari veroordeelt "genocide"

24 oktober 2023 - 23:00 - Sport

©

De Marokkaanse kickbokskampioen Badr Hari heeft zich opnieuw uitgesproken over de oorlog tussen Israël en de Palestijnse beweging Hamas.

Ondanks oproepen tot een staakt-het-vuren gaan de bombardementen op Gaza door. Video’s gepubliceerd op sociale media zijn hiervan het bewijs. Deze situatie wekt de verontwaardiging van Badr Hari, die zijn steun voor Palestina herhaalt. "In al deze video’s zie je alleen maar de dood. Mensen worden naar ziekenhuizen gebracht, mensen liggen in stukken op de grond," betreurt hij in een story op Instagram. "Je ziet geen gewapende Palestijnen, je ziet ze niet met geweren door de straten dwalen... Je ziet geen gevechten uitbreken... Je ziet ze niets gooien... niets," benadrukt de Marokkaanse kickbokskampioen, die van mening is dat er geen tegenreactie is. "Er is geen weerstand. Dit is geen oorlog. Het is een genocide," veroordeelt hij.

Lees ook: Oorlog Hamas-Israël: Badr Hari neemt stelling

Enkele dagen na de verrassingsaanval van Hamas en de Israëlische reactie nam Hari al stelling. "Het is bijzonder triest en schokkend om al deze beelden van geweld met onschuldige mensen te zien," reageerde hij in een post op Instagram, terwijl hij zijn "condoleances" aanbood aan iedereen die een dierbare heeft verloren. Volgens hem is de Israëlische inval in Gaza een "roekeloze beslissing" die zal leiden tot "ongekende niveaus van ellende en de inwoners van Gaza verder in de afgrond zal duwen waar niets goeds uit zal voortkomen".

Lees ook: Hakim Ziyech neemt standpunt in conflict Hamas-Israël

Sinds het begin van de Israëlische bombardementen op de Gazastrook zijn minstens 5087 mensen, waaronder 2055 kinderen omgekomen en minstens 15.273 mensen gewond geraakt, volgens een balans die maandag is gepubliceerd. Volgens de VN zijn sinds het begin van het conflict ook zeker 1,4 miljoen Palestijnen ontheemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team