Zoeken

Steun aan Palestina: Anwar El Ghazi heeft geen spijt

2 november 2023 - 17:00 - Sport

©

Anwar El Ghazi is door zijn club FSV Mainz 05 geschorst nadat hij een pro-Palestijns bericht op Instagram had gedeeld. De speler van Marokkaanse afkomst, waarvan zijn club beweerde dat hij spijt had betuigd, blijft bij zijn verklaringen.

Hoewel Mainz maandag aankondigde dat El Ghazi "spijt had van zijn bericht", trekt de speler niets van zijn uitspraken terug. "Mijn standpunt blijft ongewijzigd. Ik ben tegen oorlog en geweld, tegen het doden van onschuldige burgers, tegen discriminatie, tegen islamofobie, tegen antisemitisme, tegen genocide, tegen apartheid, tegen bezetting en tegen onderdrukking. Ik heb geen spijt van mijn standpunt en ik neem niets terug van wat ik heb gezegd. Ik zal de mensheid en de onderdrukten verdedigen tot mijn laatste adem. Ik hoef me voor niemand te verantwoorden", benadrukte hij woensdag in een bericht op Instagram.

Lees ook: Anwar El Ghazi keert terug naar Bundesliga na ruzie om Palestina

El Ghazi beweert nooit van mening te zijn veranderd en zegt dat zijn woorden verkeerd zijn geïnterpreteerd. "Je kunt nooit rechtvaardigen dat er meer dan 3500 kinderen in Gaza zijn gedood in de afgelopen drie weken. Hoe kunnen wij, als mensen, zwijgen wanneer volgens ’Save the Children’ elke 10 minuten een kind wordt gedood? Dat zijn negen kinderen tijdens mijn wedstrijd. En dit aantal neemt elke dag toe. Ik en de rest van de wereld mogen niet zwijgen. We moeten mensen oproepen om een einde te maken aan de moorden in Gaza."

Lees ook: Geen excuses na steun aan Palestina: Anwar El Ghazi verlaat Bundesliga

Na afgelopen zomer overgestapt te zijn naar Mainz na een kort verblijf bij PSV Eindhoven, werd El Ghazi door de club geschorst na zijn eerste pro-Palestijnse bericht. "Mainz is verrast en begrijpt de uitspraken van Anwar El Ghazi niet", reageerde de club, die het incident "vanuit een juridisch oogpunt" zal onderzoeken alvorens een besluit over de speler te nemen. Volgens de Duitse krant Bild is er een klacht tegen hem ingediend wegens aanzetten tot haat en het bagatelliseren van misdrijven. Sinds het begin van de week is El Ghazi "ziek" en heeft hij niet getraind, aldus zijn club.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team