Zoeken

Supporters Raja Casablanca vergeten Gaza niet (video)

28 oktober 2023 - 22:00 - Sport

©

Terwijl het conflict tussen Israël en de Palestijnse islamistische beweging Hamas voortduurt, viert de Qatarese zender Al Jazeera op zijn eigen manier een ontroerend lied van de supporters van Raja Casablanca waarin ze Palestina steunen.

"Rajawi Falastini". Al Jazeera heeft dit nummer, gezongen door de supporters van Raja Casablanca ter ondersteuning van Palestina in stadions en ook tijdens demonstraties die duizenden mensen in Rabat en andere Marokkaanse steden samenbrachten om de Israëlische agressie tegen Gaza te veroordelen, in de schijnwerpers gezet. Eendrachtig herhaalden de demonstranten een deel van het lied: "We zullen je niet in de steek laten, Gaza. Ondanks de afstand ben je dicht bij mij, O Rafah en Ramallah, ons land is ziek, getroffen door de problemen en de corruptie van de regering, terwijl de Arabische wereld in ellende leeft en de toekomst niets dan duisternis is".

Lees ook: McDonald’s haalt zich woede van Arabische landen op hals

De supporters en demonstranten riepen ook de internationale gemeenschap op om Israël verantwoordelijk te houden voor de bloedbaden en oorlogsmisdaden tegen burgers, inclusief kinderen. In een verklaring aan de Qatarese zender zei Hicham dat hij weigert naar de UEFA Champions League te kijken, "terwijl onze broeders worden afgeslacht". "Ik heb geen zin meer in enige vorm van vermaak; het voelt alsof ik het drama van onze afgeslachte broeders in Gaza verraad".

Lees ook: Marokko: ministerie van Habous ontkracht vals document over Palestina

Sinds het begin van het gewapend conflict zijn ruim 7000 mensen, waaronder een overgrote meerderheid burgers en meer dan 2900 kinderen, gedood in Gaza, volgens een rapport dat op donderdag door het ministerie van Gezondheid van Hamas, dat de Gazastrook controleert, is gepubliceerd. Minstens 24 journalisten in dienst hebben het leven verloren. Ook de familie van Wael Dahdouh, het hoofd van het Al Jazeera-kantoor in Gaza, behoort tot de slachtoffers. Maandag zal er een sit-in plaatsvinden voor het Marokkaanse parlement om de moord op journalisten te veroordelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team