Zoeken

Hakim Ziyech neemt standpunt in conflict Hamas-Israël

16 oktober 2023 - 17:00 - Sport

©

Terwijl het conflict tussen de Hamas en Israël voortduurt, maakt de Marokkaanse international Hakim Ziyech zijn standpunt duidelijk op sociale media.

Ziyech, aanvallende middenvelder bij Galatasaray SK, heeft zich op sociale media uitgesproken over de gewapende strijd tussen Israël en Hamas. De voetballer toonde zijn steun voor Palestina door een bericht op Instagram te plaatsen met de bekende leus: "Van de rivier tot de zee, Palestina zal vrij zijn", vergezeld van emoji’s van biddende handen en de Palestijnse vlag. Hiermee volgt hij het voorbeeld van zijn landgenoot Badr Hari, de Marokkaanse kickbokskampioen die zich ook over de situatie heeft uitgesproken.

Lees ook: Online manipulatie: Marokkaanse pro-Israël nepaccounts blootgelegd

In een verdere uiting van solidariteit voegde de 30-jarige speler een citaat toe van Malcolm X, de Amerikaanse moslim en burgerrechtenactivist, oorspronkelijk gedeeld door andere gebruikers op hetzelfde sociale platform: "Als je niet oplet, zullen de kranten je de onderdrukten doen haten en van degenen die hen onderdrukken doen houden." Ziyech hekelt hiermee de mediaframing die volgens hem vaak de onderdrukking van het Palestijnse volk door Israël verdoezelt.

Lees ook: Oorlog Hamas-Israël: Badr Hari neemt stelling

Sinds de verrassingsaanval van Hamas en de daaropvolgende Israëlische reactie is het dodental blijven stijgen. Volgens de meest recente gegevens van het ministerie van Gezondheid in Gaza zijn er 2750 Palestijnen gedood en 9700 anderen gewond geraakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team