Zoeken

Oorlog Hamas-Israël: Badr Hari neemt stelling

15 oktober 2023 - 18:00 - Sport

©

De Marokkaanse kickbokskampioen Badr Hari heeft zich uitgesproken over de oorlog tussen Israël en de Palestijnse beweging Hamas, waarbij hij zijn "condoleances" overbrenht aan iedereen die een dierbare heeft verloren tijdens deze "bloedige week".

"Het is bijzonder triest en verontrustend om al deze beelden van geweld te zien waarbij onschuldige mensen betrokken zijn," reageerde Badr Hari in een Instagram-post, terwijl hij zijn "condoleances" overbracht aan allen die een geliefde verloren tijdens deze "bloedige week". Volgens de Marokkaanse kickbokskampioen is de Israëlische invasie van Gaza een "roekeloze beslissing" die zal leiden tot "ongekende niveaus van ellende, waar niets goeds uit zal komen en de inwoners van Gaza verder de afgrond in zal duwen."

Lees ook: Badr Hari, de val van een legende

"We kunnen niet toekijken hoe twee miljoen Palestijnen in Gaza worden opgesloten zonder ons verdrietig en boos te voelen over deze situatie," vervolgde hij kwaad. Volgens de VN zouden 1,1 miljoen mensen het noorden van Gaza moeten verlaten vanwege de verwachte grondinvasie door Israël. Hari omschreef de Israëlische bezetting van Palestina als een "apartheidssysteem" dat "al jaren door NGO’s wordt veroordeeld". De Marokkaanse kickbokser geeft aan dat Israël "wetten, een beleid en praktijken heeft geïmplementeerd om een wreed systeem van controle over de Palestijnen te behouden, en hen geografisch en politiek verdeeld heeft achtergelaten."

Hari maakte ook een vergelijking tussen Palestina en Oekraïne en vroeg zich af waarom de internationale gemeenschap "voor de Palestijnen accepteert wat onaanvaardbaar was voor de Oekraïners: het bombarderen van burgers en het ontnemen van basisbehoeften zoals water, elektriciteit of voedsel."

Lees ook: Badr Hari: The end

Sinds de verrassingsaanval door de Palestijnse islamitische beweging Hamas en de reactie van Israël, zijn er in Gaza minstens 2329 Palestijnen gedood en 9024 anderen gewond geraakt, volgens het ministerie van Volksgezondheid in Gaza. Ruim 720 kinderen behoren tot de dodelijke slachtoffers.

Bladna.nl