Zoeken

Yassine Bounou vervult droom Palestijns kind

21 november 2023 - 23:00 - Sport

©

Yassine Bounou, bekend als Bono, keeper van het Marokkaans elftal en de Saoedische club Al-Hilal, heeft een beetje hoop gebracht in het leven van een jonge Palestijnse jongen die het slachtoffer is geworden van het gewelddadig conflict tussen Hamas en Israël.

De jonge Palestijnse Asif Abu Mahdi, wiens been geamputeerd moest worden als gevolg van een Israëlisch bombardement op de Gazastrook, droomde ervan om zijn idool Yassine Bounou te ontmoeten. Deze droom werd werkelijkheid toen de Marokkaanse doelman telefonisch contact opnam met zijn jonge fan. De publicatie van het videogesprek tussen de keeper van Al-Hilal en de jongen uit Gaza heeft veel emoties losgemaakt op sociale media. Mahdi’s wens is om "een wereldberoemde keeper te worden zoals" Bono.

Lees ook: Palestijns kind droomt van ontmoeting met Yassine Bounou (video)

Sinds de verrassingsaanval van de Palestijnse beweging Hamas op 7 oktober en de daaropvolgende Israëlische reactie, zijn er verwoestende gevolgen geweest voor duizenden families. Volgens Hamas zijn er 14.128 mensen, waaronder 5840 kinderen en 3920 vrouwen, omgekomen bij Israëlische bombardementen op de Gazastrook. De Israëlische autoriteiten melden dat sinds 7 oktober in totaal 1200 mensen, voornamelijk burgers, zijn omgekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team