Zoeken

Inwoners Fnideq geven niet op en gaan weer de straat op

1 maart 2021 - 14:40 - Marokko

©

Ondanks de toekenning van enkele honderden banen in de textielsector aan Marokkaanse draagsters, hebben de inwoners van Fnideq op vrijdag 26 februari opnieuw gedemonstreerd.

De deelnemers eisen alternatieven voor de smokkel van goederen tussen Sebta en Marokko. Sinds de sluiting van de grensovergang in maart vorig jaar, zit een groot deel van de plaatselijke bevolking zonder inkomen.

Tijdens de demonstratie werden voor het gemeentehuis van Fnideq leuzen met een sociaal en economisch karakter gescandeerd door vrouwen die al elf maanden niet meer kunnen werken. Het geld dat ze al decennialang met de smokkel van goederen verdienden, gebruikten ze om hun kinderen en families te voeden.

Volgens verschillende getuigenissen willen de inwoners van Fnideq dat er fabrieken en bedrijven komen om werkgelegenheid te creëren, zodat ze op een eerlijke en waardige manier geld kunnen verdienen. De demonstranten stellen dat honderden handels hun deuren hebben moeten sluiten en dat horecagelegenheden er verlaten bij liggen sinds de sluiting van de grensovergang.

Ook taxichauffeurs in de kleine stad in het noorden van Marokko klagen over de sterke daling van hun activiteit. Het arbeidsagentschap ANAPEC liet enkele dagen geleden weten dat werkcontracten waren geregeld voor 700 draagsters in textielfabrieken in Tetouan en Tanger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team