Zoeken

Demonstranten Fnideq vrijgelaten

20 februari 2021 - 16:40 - Gemeenschap

©

Vier jongeren die gearresteerd zijn vanwege de demonstratie op 5 februari in Fnideq, zijn weer vrijgelaten. Ze werden kortgeleden veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. In Fnideq heeft de lokale bevolking gedemonstreerd voor de opening van de grenzen met Sebta.

Yassine Razine, Reda Al-Aafiqi, Noureddine Al-Hichu en Mohamed Makdar zijn op bevel van de procureur des Konings op dinsdag 16 februari weer vrijgelaten.

De lokale autoriteiten melden dat er maatregelen werden genomen om een lijst op te stellen van mensen die door de grenssluiting met Sebta zijn getroffen. Volgens hen zouden deze mensen aanspraak kunnen maken op een maandelijks financiële vergoeding.

Voor advocaat Mohamed Abgar en lid van de beweging ‘Voor de stad Fnideq’ moet er een financiële vergoeding komen voor de mensen die normaliter in de Spaanse enclave werken.

Op 5 februari gingen de bewoners van de grensstad de straat op. Er was geen autorisatie gegeven voor de demonstratie. De grens tussen Marokko en de enclave is al bijna een jaar gesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team