Zoeken

Inwoners Fnideq ondanks verbod opnieuw de straat op

21 februari 2021 - 11:20 - Marokko

©

De inwoners van Fnideq zijn op vrijdag 19 februari opnieuw de straat opgegaan om de heropening van de grens met Sebta op te eisen. Op 5 en 12 februari waren al soortgelijke demonstraties georganiseerd in de kleine stad in het noorden van Marokko.

In Fnideq zijn de inwoners de situatie beu. De grenzen zijn al bijna een jaar gesloten, wat economisch gesproken een ramp is voor de stad. Daarom werd besloten om elke vrijdag, ondanks een verbod van de autoriteiten en de geldende coronamaatregelen, te demonstreren.

Net zoals op 12 februari verliep de demonstratie van vrijdag vreedzaam en probleemloos. Vooral jongeren liepen mee, met hun telefoon zwaaiend en protestliedjes zingend over hun moeilijke situatie en de armoede waarin ze met hun families zijn beland na de sluiting van de grensovergang en het einde van de smokkel tussen Sebta en Marokko.

Op vrijdag 5 februari waren rellen uitgebroken tussen de politie en de demonstranten. Vier jongeren waren toen gearresteerd. Drie van hen werden onder druk van de straat eerder deze week vrijgelaten. De vierde arrestant werd tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld omdat hij lid is van de verboden beweging Al Adl Al Ihssane.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team