Zoeken

Marokkaanse Malika blij dat ze in Sebta vastzit

26 februari 2021 - 17:20 - Gemeenschap

©

Malika Bufunas zit sinds de sluiting van de Marokkaanse grenzen in maart vorig jaar, vast in Sebta. Ze vluchtte weg omdat ze het slachtoffer was van huiselijk geweld en wacht nu met ongeduld op de heropening van de grenzen om haar zes kinderen naar de enclave te halen.

"Ik kwam kort voor de sluiting van de grenzen naar Sebta om aan mijn gewelddadige man te ontsnappen. Ik liet mijn zes kinderen in Fnideq en woon voorlopig bij Sabah.", zegt Malika, die alle mensen bedankt die haar hielpen toen ze in de enclave aankwam.

Malika heeft het moeilijk met de afwezigheid van haar zes kinderen, die ze in Fnideq heeft moeten laten. "We woonden in Tanger toen ik met mijn kinderen wegvluchtte. We gingen toen in Fnideq wonen. En ik kwam alle dagen naar Sebta om te werken en geld te verdienen, tot de grenzen werden gesloten en het voor mij niet meer mogelijk was om naar huis terug te keren. Ik dacht dat het maximaal twee weken zou duren...", vertelt de moedige mama aan El Faro de Ceuta.

Toch wil Malika niet naar Marokko terugkeren omdat ze nog steeds bang is voor haar man, dit ondanks dat ze al acht jaar gescheiden zijn. "Ik wil Sebta niet verlaten, omdat ik door mijn man wordt bedreigd. Het enige wat ik kan doen is mijn kinderen elke maand geld sturen." Ondanks alle moeilijkheden blijft Malika een liefdevolle moeder en toont ze dat ook. "Zodra de grenzen open gaan zal ik mijn kinderen bezoeken," belooft ze.

Malika (50) heeft nog steeds hoop, ondanks haar achteruitgaande gezondheid. "Wat ik wil is een nieuw leven beginnen en dat mijn kinderen met mij in Sebta komen wonen, omdat de situatie in Marokko niet goed is. Hier is er tenminste werk en kan mijn oudste zoon die nu 29 jaar is me helpen door ook te gaan werken.", concludeert Malika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team