Zoeken

Invloedrijkste Afrikanen: Marokkanen maken impact

6 januari 2024 - 21:17 - Marokko

©

Het prestigieuze "New African Magazine" publiceert jaarlijks een lijst van de 100 meest invloedrijke Afrikaanse persoonlijkheden wereldwijd.

Voor 2023 hebben vier Marokkanen, waaronder Yassine Bounou en minister van Financiën Nadia Fettah Alaoui, deze erkenning ontvangen voor hun impact op het internationale toneel.

Lees ook: Mohammed VI in top 10 meest invloedrijke moslims ter wereld

Yassine Bounou, Marokkaanse international, en Nadia Fettah Alaoui, de minister van Financiën, zijn gekozen vanwege hun respectievelijke bijdragen aan sport en politiek. Bounou, bekend om zijn prestaties als keeper, en Alaoui, die een aanzienlijke rol speelt in de economische ontwikkeling van Marokko, hebben beide een plek in deze prestigieuze lijst verdiend.

In het bedrijfsleven onderscheidt Bahija Jalal zich. Zij is de CEO van Immunocore in Oxford en een gerespecteerd figuur in de biomedische sector. Haar werk heeft geleid tot de ontwikkeling van een medicijn dat samenwerkt met lymfocyten T om enkele van de meest uitdagende ziekten te bestrijden, zoals kanker, HIV en andere infectieziekten en auto-immuunziekten.

Lees ook: Abdellatif Hammouchi, "Eyes of the Kingdom", bij invloedrijkste personen in Afrika

Op wetenschappelijk gebied is Ismahane El Ouafi erkend. Als uitvoerend directeur van het CGIAR, ’s werelds grootste openbaar gefinancierde agrovoedingsonderzoeksnetwerk, heeft zij zich ingezet voor het aanpakken van landbouwverliezen als gevolg van klimaatverandering. Met haar uitgebreide ervaring in Azië, Afrika en het Midden-Oosten, heeft El Ouafi gewerkt aan de bevordering van onderbenutte gewassen, het gebruik van brakwater in de landbouw en de empowerment van vrouwen in de wetenschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team