Zoeken

Mohammed VI in top 10 meest invloedrijke moslims ter wereld

19 oktober 2021 - 19:10 - Marokko

©

Koning Mohammed VI is uitgeroepen tot 7ᵉ meest invloedrijke moslimpersoonlijkheid ter wereld, in de 2022 editie van "The Muslim 500" ranking, uitgevoerd door het Jordaanse Centrum voor Islamitisch Onderzoek en Studies.

De Marokkaanse vorst staat op de zevende plaats in de rangschikking, die wordt gedomineerd door de Emir van Qatar, Sjeik Tamim bin Hamad Al Thani, gevolgd door de Koning van Saoedi-Arabië, Salman bin Abdul-Aziz Al-Saud en de Grote Ayatollah Hajj Sayyid Ali Khamenei. Ook vorig jaar stond Koning Mohammed VI op de zevende plaats.

Lees ook: Washington bevestigt steun voor hervormingen Koning Mohammed VI

"Koning Mohammed VI is de rechtstreekse afstammeling van de profeet Mohammed en zijn familie regeert Marokko al bijna 400 jaar. Hij wordt ook door de Marokkaanse grondwet erkend als aanvoerder van de gelovigen, waardoor hij religieus en politiek gezag combineert", schrijft het centrum in de biografie van de heerser.

"Koning Mohammed VI wordt geprezen om zijn binnenlands hervormingsbeleid en zijn baanbrekende inspanningen om Marokko te moderniseren en het terrorisme te bestrijden. Hij pakt in eigen land problemen aan in verband met armoede, kwetsbaarheid en sociale uitsluiting en heeft de buitenlandse betrekkingen verbeterd. Koning Mohammed VI beïnvloedt het netwerk van moslims die de Maliki-school van de islamitische jurisprudentie volgen, en is een vooraanstaande monarch in Afrika", aldus het Jordaanse Centrum.

Lees ook: Nieuw ontwikkelingsmodel aan Koning Mohammed VI gepresenteerd

Volgens The Muslim 500 heeft Koning Mohammed VI een enorme invloed op moslims in Afrika, hij leidt de grootste Afrikaanse monarchie, met een bevolking van 32 miljoen mensen. Naast politieke banden onderhoudt Marokko ook sterke spirituele banden met moslims in heel Afrika. In Marokko bevindt zich de graftombe van een zeer vereerde Soefi-sjeik, Mawlana Ahmed ibn Mohammed Tijani Al-Hassani-Maghribi (1735-1815 CE), de stichter van de Tijaniyya Soefi-orde, van wie het heiligdom miljoenen mensen uit het hele continent aantrekt. Marokko wordt ook erkend als een bron voor de verspreiding van de Islam door West-Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team