Zoeken

Dit zijn de zes meest invloedrijke Marokkanen

31 juli 2020 - 18:30 - Marokko

©

Het Pan-Afrikaans blad Jeune Afrique heeft een nieuwe ranking gepubliceerd van 100 meest invloedrijke mensen in Afrika in 2020. Zes Marokkanen, waaronder twee vrouwen, staan op de lijst.

Minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie en Handel wordt door het blad als dé meest invloedrijke Marokkaan beschouwd.

Mostafa Terrab, CEO van het Marokkaans fosfaatbedrijf OCP is tweede, gevolgd door Aziz Akhannouch, minister van Landbouw en Visserij, vriend van Koning Mohammed VI én rijke zakenman. De vierde Marokkaan in de lijst is Mohamed El Kettani, zakenman en CEO van Attijariwafa Bank.

Nadia Fettah Alaoui is op de 69e plaats de meest invloedrijke Marokkaanse vrouw volgens Jeune Afrique. Fettah is de actuele minister van Toerisme, Ambacht, Luchtvervoer en Sociale economie.

Touria El Glaoui, 83e, is de andere Marokkaanse vrouw in de lijst. Zij is een bekende zakenvrouw en oprichtster van de hedendaagse Afrikaanse kunstbeurs 1-54, die jaarlijks in Londen, New York en Marrakech wordt gehouden.

Vorig jaar stonden nog negen Marokkanen in de ranking van Jeune Afrique. Moulay Hafid Elalamy, Mustapha Terrab, Aziz Akhannouch en Touria El Glaoui stonden vorig jaar al in de lijst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team