Zoeken

Inhaleerbaar Covid-19 vaccin ook in Marokko?

14 november 2022 - 07:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben naar verluidt het gebruik goedgekeurd van het nieuwe inhaleerbare vaccin dat werd ontwikkeld door het Chinese biofarmaceutische bedrijf Cansino Biologics, als aerosolversie van een eenmalig vaccin van hetzelfde bedrijf. De aankondiging van de goedkeuring is echter nog niet bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid.

De informatie werd verstrekt door het bedrijf. Chinese toezichthouders hebben het vaccin in september goedgekeurd voor gebruik als booster en nu zou ook de Marokkaanse toezichthouder de toediening van het nieuwe vaccin Convidecia Air™ goedkeuren. Het vaccin is het eerste in de wereld dat via een neusspray wordt toegediend. Het zou kunnen worden gebruikt als nooddoses.

Lees ook: Covid-19 is terug in Marokko

Het vaccin, een nevel die via de mond wordt ingeslikt, wordt enkel toegediend aan mensen die al ingeënt zijn met traditionele vaccins, aangezien het ontwikkeld is als booster. "Het vaccin kan worden vervoerd en stabiel worden opgeslagen tussen +2°C en +8°C, wat de vaccinatie van grootschalige risicogroepen effectiever kan vergemakkelijken en de toegankelijkheid van vaccins in verschillende landen kan verbeteren", aldus dezelfde bron.

Lees ook: Marokko maakt einde aan vaccinatiepas en PCR voor reizigers

Het nieuwe vaccin is ook goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het is daarmee het negende Covid-vaccin dat de kostbare WHO-goedkeuring krijgt. Volgens de organisatie worden wereldwijd ongeveer een dozijn neusvaccins getest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team