Zoeken

Verwarring in Marokko door "ernstig incident" met Chinees coronavaccin

13 november 2020 - 19:00 - Marokko

©

Even was er onduidelijkheid over het Chinese vaccin dat in Brazilië per direct van de markt is gehaald. In Marokko was er verwarring ontstaan omdat er werd gedacht dat het om het vaccin zou gaan dat in het koninkrijk gebruikt gaat worden.

Hoewel het waar is dat verschillende Chinese vaccins nog in de experimentele fase zitten, is het vaccin dat in Brazilië wordt gebruikt niet het vaccin waarvoor Marokko deelneemt aan klinische proeven. Sinovac en CNBG SinoPharm zijn twee verschillende Chinese laboratoria, en Marokko heeft alleen een overeenkomst met het tweede laboratorium.

Na een incident bij een vrijwilliger dat "ernstig" werd genoemd, schortte de Braziliaanse gezondheidsautoriteit op 9 november de klinische proeven met het CoronaVac-vaccin op.

Het CNBG Sinopharm-laboratorium voert klinische fase 3-onderzoeken uit in Peru, Marokko, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten en Argentinië. In deze landen werkt Sinopharm samen met lokale farmaceutische bedrijven om onderzoek en ontwikkeling van het vaccin te bevorderen. In Marokko werkt Sinopharm samen met het farmaceutisch laboratorium Sothema.

China heeft verschillende experimentele anti-covid-19-vaccins in een vergevorderde ontwikkelingsfase. Van de zeven vaccins die wereldwijd worden getest komen er vier uit het Aziatische land. Naast het vaccin van CNBG Sinopharm worden er andere vaccins ontwikkeld door Sinovac en CanSino Biologics. Indonesië en Brazilië nemen deel aan fase 3 klinische proeven met het door Sinovac ontwikkelde vaccin. Pakistan, Saoedi-Arabië en Rusland nemen deel aan fase 3-proeven met het vaccin van CanSino, meldt Le360.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team