Zoeken

Imam voor moskee neergeschoten nabij New York

5 januari 2024 - 09:00 - Wereld

©

In Newark nabij New York is een imam woensdagochtend ernstig gewond geraakt tijdens een schietincident buiten een moskee.

De politie van Newark meldt dat de imam in kritieke toestand naar het ziekenhuis is vervoerd. De omstandigheden en het motief van de aanval zijn nog onduidelijk.

Lees ook: Moslim rijdt met opzet in op moskee in Frankrijk

Het incident vond plaats in de vroege ochtenduren buiten de moskee in de industriële en multiculturele stad. Fritz Fragé, directeur van de openbare veiligheid in Newark, bevestigt dat het slachtoffer in kritieke toestand verkeert, maar geeft geen verdere details over de mogelijke aanleiding van de schietpartij. De politiewoordvoerder bevestigt ook dat het slachtoffer de imam van de moskee is en dat de schietpartij buiten het gebedshuis plaatsvond.

De lokale afdeling van het Council on American-Islamic Relations (Cair) in New Jersey heeft haar diepe bezorgdheid geuit over dit incident en bidt voor een spoedig herstel van de imam. De gebeurtenis komt in een tijd van toegenomen spanningen in de Verenigde Staten, vooral in New York en omgeving, vanwege het conflict in Gaza tussen Israël en Hamas, wat heeft geleid tot demonstraties, gemeenschapsspanningen en sporadisch geweld.

Lees ook: Neonazi plande aanslag op moskee in Frankrijk

New York, met een bevolking van 8,5 miljoen mensen, heeft een van de grootste joodse gemeenschappen buiten Israël, met bijna twee miljoen Joods-Amerikaanse inwoners, en honderdduizenden moslims.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team