Zoeken

Droom verandert in nachtmerrie: Marokkaan verliest hoop in VS

13 december 2023 - 21:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse migrant die illegaal naar de Verenigde Staten was gereisd in de hoop op een beter leven en werkgelegenheid, zag zijn droom in duigen vallen toen hij geen onderdak of werk kon vinden.

Oussama, die zichzelf ’Ous’ noemt, had oorspronkelijk hoge verwachtingen van zijn leven in de VS. Hij droomde ervan om Uber-chauffeur te worden in New York, belastingen te betalen en bij te dragen aan het verzekeringsstelsel. Echter, zonder werk, sociale zekerheidsnummer of rijbewijs, bevindt Ous zich nu in een uitzichtloze situatie.

Lees ook: Marokkaan aan Joe Biden: "Ik hou van je" (video)

Ous uitte zijn dankbaarheid en blijdschap toen hij de grens tussen Mexico en de VS illegaal overstak bij Lukeville in Arizona. "Ik hou van Joe Biden, bedankt voor alles Joe Biden. Ik ben een goed persoon en wil dat ook zijn in de Verenigde Staten," zei hij in een interview met Fox News-correspondent Bill Melugin. Hij benadrukte dat zijn doel in de VS niet was om asiel aan te vragen, maar om werk te vinden in New York.

Lees ook: Mohamed El-Hamdy, van illegale migrant tot beste barbecuechef van Spanje

Zijn droom om zich in de Verenigde Staten te vestigen lijkt echter in duigen te vallen. Volgens journalist Ali Bradley van NewsNation heeft Ous een oproep ontvangen om in oktober 2024 voor de rechtbank in New York te verschijnen. Een uitzetting naar Marokko is voor Ous geen optie, hij beweert dat hij zelfmoord zal plegen als dat zou gebeuren. Ondanks zijn huidige moeilijkheden blijft hij vasthouden aan zijn liefde voor de Verenigde Staten. "Toen ik vijf jaar oud was, voelde ik me al Amerikaans omdat ik van Michael Jackson en Nirvana houd," deelde hij mee.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team